Mora da se šalite: Japanska vlada više ne vjeruje u vanzemaljce

0

Japanska vlada, koja je jedno vrijeme prihvatala eventualno postojanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO) sa drugih planeta, povukla je svoj stav, pošto je japanski ministar odbrane krajnje ozbiljno rekao da leteći tanjiri nisu nikada ušli u japanski vazdušni prostor.

Kada vojne snage samoodbrane otkriju prisustvo nekog NLO u japanskom vazdušnom prostoru, odmah pošalju izviđačke avione na provjeru. Vojnici su pronalazili ptice ili neke leteće predmete, ali nikad NLO iz neke druge planete, rekao je ministar odbrane Gen Nakatani u parlamentu.

Nakatani je odgovorio na pitanje poslanika, bivšeg hrvača Antonija Inokija, da li japanska vlada provodi istraživanje o postojanju vanzemaljaca, pošto je jednom prilikom rekao da je vidio misteriozni NLO.

To nije prvi put da se japanska vlada bavi tim pitanjem. Vlasti su 2007. godine usvojile rezolucije u kojoj se navodi da “nije potvrđeno postojanje NLO”.

Tadašnji porparol japanske vlade Nobutaka Mašimura i ministar odbrane Šigeru Išiba rekli su, međutim, da je to zvaničan stav vlade i da se oni lično ne slažu s tim.

Išiba je tada izjavio da bi trebalo da se uspostavi “pravni okvir” u slučaju invazije vanzemaljaca.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget