LG Electronics predstavio liniju pametnih telefona

0

Na ovogodišnjem Svjetskom kongresu mobilne telefonije u Barseloni LG će predstaviti novu liniju pametnih telefona srednje klase. Riječ je o linijama Magna, Spirit, Leon i Joy.

Ekrani LG Magna i Spirit pametnog telefona dizajnirani su sa blagim zakrivljenjem radijusa 3.000 mm. Poput premijum LG uređaja, nova serija pametnih telefona također posjeduje Gesture Shot, koja omogućava lahko pravljenje selfi fotografija. Sva četiri telefona će biti dostupna u LTE i 3G verzijama. LTE modeli imaju metalik pozadinsku masku, dok 3G modeli imaju plastičnu.
LG Magna karakteriše in-cell ekran osjetljiv na dodir dijagonale 5 inča, kao i Quad-Core procesor. Tu su i glavna kamera od 8 megapiksela i unutrašnja od 5 megapiksela i zamjenljiva baterija, jačine 2,540mAh.
LG Spirit, karakteriše in-cell ekran osjetljiv na dodir, sa dijagonalom 4,7 inča i kamerom od 8 megapiksela. In-cell tehnologija čini da telefon izgleda tanje, povećavajući površinu ekrana smanjivanjem okvira. LG Leon ima ekran dijagonale 4,5 inča u kompaktnom pakovanju. Najmanji u novoj seriji, LG Joy ima ekran od 4 inča.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget