Kremlj bez komentara o navodnom razgovoru Putina i Porošenka

0

Kremlj je odbio da komentariše informacije u medijima po kojima je ruski predsjednik Vladimir Putin navodno rekao kako mu je predsjednik Ukrajine Petro Porošenko predložio da “uzme Donjecki basen”, prenijele su ruske agencije.

“Nije sasvim u redu da neki učesnik događaja priča o sadržaju komunikacije sa predsjednikom. Neka to bude na njihovoj savjesti, da li su govorili istinu ili neistinu, neka bude na njihovoj savjesti”, rekao je Putinov portparol Dmitrij Peskov.

“Ne namjeravam to uopšte da komentarišem”, dodao je on, a prenosi RIA Novosti.
Rusko izdanje “Forbsa”, pozivajući se na izvore, navelo je da je na zatvorenom sastanku sa rukovodstvom Ruske unije industrijalaca i preduzetnika 19. marta Putin rekao kako mu je tokom sastanka “normandijskog kvarteta” u Minsku Porošenko predložio da “uzme Donbas” u sastav Rusije.

Putin je, navodno, rekao da mu “Donbas ne treba”, a ako ne treba ni Porošenku, neka “proglasi njegovu nezavisnost”.

Neimenovani sagovornik “Forbsa” tvrdi da je ruski predsjednik prenio Porošenkove riječi da je to nemoguće, a da je poslije toga predložio Kijevu da isplaćuje stanovništvu Donbasa penzije i druge prinadležnosti, kao i da obnovi bankarski sistem.

Predsjednik Unije Aleksandar Šohin rekao je da su Putinove riječi u “Forbsu” pogrešno interpretirane i iskrivljene.

Na napis “Forbsa” reagovao je i portparol ukrajinskog ministarstva inostranih poslova Jevgenij Perebijnis, prenijela je ukrajinska agencija Ukrinform.
“Idite iz Donbasa ne znači uzmite Donbas”, naveo je Perebijnis na njegovom nalogu na Twitteru.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget