Kopilot srušio Airbus A320!

0

Kopilot Germanwingsa preuzeo je potpunu kontrolu nad avionom i namjerno počeo spuštanje, rekli su dužnosnici. Član posade htio je uništiti avion.

Francuski tužitelji, pozivajuće se na snimke iz kokpita, rekli su da je pilot napustio kokpit nakon čega se nije mogao vratiti.

Prema pisanju francuskih medija, istraga o padu aviona krenula je u poptuno drugom smjeru nakon što je preslušavanjem snimke iz kokpita otkriveno da su se pilot i kopilot uoči pada posvađali, piše CNN.

Četiri stručnjaka iz Inteprola pridružila su se francuskim istražiteljima koji pokušavaju shvatiti zašto se jedan od pilota zaključao u pilotsku kabinu. U jednom trenutku je onaj koji je ostao u kabini navodno stolicom blokirao vrata. Piloti su na njemačkom jeziku vikali jedan na drugog, nakon čega je onaj koji je bio van kabine pokušao razbiti vrata.

Podsjetimo, kapetan Airbusa A320 imao je 6000 sati letenja iza sebe, a njegov kopilot 630 i tek se pridružio Germanwingsu. Još nije poznato koji od njih je bio zaključan u kokpitu. Kopilot Airbusa Germanwingsa koji se srušio u utorak u francuskim Alpama zaposlen je u septembru 2013. u toj avio-kompaniji, a imao je iza sebe 630 sati leta, objavila je u četvrtak Lufthansa.

Lufthansa, vlasnica Germanwingsa, nije potvrdila informacije iz izvora bliskog istrazi po kojima je jedan od dva pilota ostao za upravljačem, dok je drugi ostao blokiran izvan pilotske kabine.

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget