Ko najviše zarađuje?

0

Najplaćeniji nogometaš svijeta, kada se računaju i sponzorski ugovori je Leo Messi. On zarađuje godišnje 65 miliona eura. Doduše, ovo je suma prije nego što plati porez.

Oko polovice je ugovor s Barcelonom, ostatak su sponzori a to su Adidas, FIFA 15 i Turkish Ejrlajns Iza njega ostaje Ronaldo, Portugalac prema istraživanju francuskih novina zarađuje 11 miliona eura manje, ima veliki broj sponzora, ali manje vrijedne ugovore.

Na trećem mjestu je Neymar koji zarađuje znatno manje novca od ugovora, ali ima moćne sponzore. Prema nekim pretjerivanjima iz Brazila, on od reklamnih ugovora uzeti godišnje 35 miliona eura, što ipak nije istina. Naime, nogometaš Barcelone ukupno zaradi 36 miliona za godinu dana, od toga je ugovor sa porezima nešto manje od 15 miliona.

Ostali zarađuju manje, Gareth Bale oko 24, više od polovice odlazi na ugovor s Realom, au top 10 su Van Persie, Rooney i Aguero, koji zarađuju više od 20 miliona. Rooney je naplaćeniji nogometaš u PL, kada je ugovor u pitanju, ali ima slabije sponzorske ugovore od Van Persija i Kuna.

Na popisu su još Yaya Toure i Eden Hazard, iza njih je Ibrahimović. Što se trenera tiče, Jose Mourinho je bez premca.

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget