JU „Druga osnovna škola“ Hrasnica otvorila Produženi boravak

0

JU „Druga osnovna škola“ Hrasnica protekle sedmice otvorila je Produženi boravak, za učenike od 1. do 5. razreda osnovne škole. Potreba za otvaranjem Produženog boravka javila se zbog poteškoća i manjkavosti savremenog doba koji se ogledaju u nedostatku slobodnog vremena roditelja, kojima se nameće stalni problem zbrinjavanja njihovog djeteta do povratka sa radnog mjesta.

Ovakav način rada u školi zahtijeva dodatni napor, ali istovremeno otvara mogućnost studioznog i sistematskog djelovanja u pravcu pravilnog odgoja i razvoja učenika u kvalitetne, socijalizovane i društveno-korisne osobe.

Da bi ostvarili navedene ciljeve, menadžment i uposlenici škole su na čelu sa direktoricom Arnelom Trešnjo, a uz nesebičnu pomoć, podršku, dobrotu, razumijevanje i humanost roditelja učenika „Druge osnovne škole“, kao i mnogobrojnih poslovnih prijatelja i partnera obezbijedili sredstva za adaptaciju prostorija za produženi boravak, kao i uređenje enterijera.

Za vrijeme boravka u školi, učenicima je pored redovnog Nastavnog plana i programa organizovano vrijeme za učenje i ponavljanje te izrada zadaće, kao i organizovane slobodne aktivnosti i kreativno provođenje slobodnog vremena. Učenici, pod stalnim stručnim nadzorom, sve svoje školske obaveze ispunjavaju u školi, a svoje torbe i radne materijale odnose petkom na uvid roditeljima.

Prostorije Produženog, presijecanjem vrpce, otvorili su direktorica Arnela Trešnjo i načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget