Ilidža: Treća tradicionalna ulična trka „Amer Ćenanović“

0

Prvog aprila 2015. godine navršile su se četiri godine od prerane smrti načelnika Općine Ilidža Amera Ćenanović. Tim povodom u znak sjećanja na ovog velikog i plemenitog čovjeka treću godinu zaredom održana je ulična trka „Amer Ćenanović“.

U trci dužine oko tri kilometra, koju je organizovala Općina Ilidža, učestvovalo je 400 učenika osnovnih škola sa područja Ilidže i srednjih škola sa područja Ilidže i Hadžića.

Prvo mjesto među djevojčicama osnovnih škola osvojila je Adelisa Hromo iz Sedme osnovne škole, drugo Ilma Rahmanović iz Desete osnovne škole i treće Džana Čišić. U kategoriji dječka prvi kroz cilj prošao je Kenanan Bećirević iz Devete osnovne škole, drugi Kerim Kolić iz Prve i treći Ajdin Jusupović iz Desete osnovne škole. Od srednješkolki prva je bila Lamija Palalija iz Četvrte gimnazije, druga Ema Hasibović-Galijašević iz Srednje škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedija i treća Aida Fisović iz Srednješkolskog centra iz Hadžića.

Prvo mjesto u kategoriji učenika srednjih škola osvojio je Alija Imamović iz Srednješkolskog centra iz Hadžića,  drugo Kosta Šumar iz Srednješkolskog centra Pale i treće Ervin Mešanović iz Srednješkolskog centra iz Hadžića.

Nagrade  i  zahvalnice pobjednicima je uručio načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić.

„Ovo je najboljih načina  da  se prisjetimo i pamtimo ovog velikog čovjeka i da zajedno radimo na budućnosti kakvu je on gradio i želio. Svi koji su stigli na cilj su pobjednici. Djeca iz Bosne i Hercegovine imaju zdrav genetski materijal i ne treba da brinu za svoju budućnost“, poručio je učesnicima trke načelnik Memić.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget