Ilidža: Potpisani ugovori za dodjelu 20 plastenika

0

Općina Ilidža kontinuirano podržava razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje. Na osnovu Pravilnika o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za ostvarivanje prava na dodjelu, a u okviru realizacije projekta „Dodjela plastenika na općini Ilidža“ i ove godine je organizovana dodjela plastenika. Na prijedlog komisije, općinski načelnik je donio odluku o dodjeli plastenika za 20 osoba, površine 100 kvadratnih metara sa kompletnom opremom čija pojedinačna vrijednost iznosi oko 3000 KM. U sali Općine Ilidža 7. aprila 2015. godine, korisnicima su uručeni  ugovori o dodjeli i isporuci plastenika. Ovo je nastavak projekta dodjele iz 2014. godine, a uskoro će se podijeliti još 45 plastenika za 2015. godinu.

„Politika Općine Ilidža je da je ljudima pomože na ovaj način, da im omogućimo da svojim radom prizvede hranu za svoje potebe, a da ostvare i dodatni prihod, te smatramo da je ovo ulaganje u poljoprivredu korisnije nego neki drugi vid pomoći. Ovo je je naša pomoć i obaveza prema ljudima koji su u stanju socijalne potrebe i neka vam je sa srećom“, kazao je načelnik općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić u svom obraćanju dobitnicima plastenika.

Općina Ilidža je za podršku razvoju poljoprivrede i pomoći svojim stanovnicima u ovoj godini, pored plastenika podijelila i 2700 sadnica voća, a u planu je i podjela sadnog materijala.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget