Hrvatska: Potraga za plavim pitonom

0

Dole, uz amfiteatar, radnici su kosili, a meni se učinilo kako im je kod stabala ostala plava guma. Došao sam tamo i vidio nekih 60 centimetara kako u vis, stoji to nešto plavo, sa plavim prugama, debelo i te čudne boje, navodi jedan od očevidaca…

Stanovnici hrvatskog Solina tragaju za pitonom plave boje koji je već udavio psa i dvije kokoške. Svi bruje o tom gmizavcu koji je prema opisu mještana, dužine do tri metra i krije se u žbunju.

Problem je samo što je tog “opasnog gmaza” rijetko ko vidio, a kako koji dan prolazi “dimenzije mu se stalno povećavaju”. Duje Glavinić ugledao je jednu neobičnu zmiju, dugu dva metra i sa izrazito plavim šarama. Ni sam ne zna je li to famozni piton o kome se priča.

“Prije desetak dana je to bilo, oko 10 sati. Dole, uz amfiteatar, radnici su kosili, a meni se učinilo kako im je kod stabala ostala plava guma. Došao sam tamo i vidio nekih 60 centimetara kako u vis, stoji to nešto plavo, sa plavim prugama, debelo i te čudne boje”, navodi 75-godišnji penzioner Duje, te pojašnjava:

“Krenuo sam rukom prema toj, kako mi se činilo, gumi, kada se pomjerila. Kako sam skočio kad sam vidio da se kreće! Odmah sam pobjegao što dalje, a ona je samo nestala u nepokošeoj travi”, navodi Duje.

“Tu u Starinama ima puno onih bezopasnih blaora, navikao sam na zmije, ali ova me je, mogu reći, baš iznenadila. Prvo bojom, ali i debljinom”.

(Slobodna Dalmacija)

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget