Hadžići: Jedna jabuka za jednu marku pomoći djeci oboljeloj od raka

0

Amila Balić i Ajla Nizić, gimnazijalke Srednjoškolskog centra Hadžići, pokrenule su samostalnu humanitarnu akciju pod nazivom “Jedna jabuka za jednu marku”.

Žele da prikupe što više novca za djecu oboljelu od raka. S tom namjerom posjetile su danas Općinu Hadžići, kao i druge javne ustanove.
Kako je saopćeno iz Općine Hadžići, nakon akcije namjeravaju obići djecu oboljelu od raka koja se liječe u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, te ih obradovati paketićima kupljenim od prikupljenog novca.
Statistika pokazuje da u Federaciji BiH godišnje oboli 50 do 60 mališana, a procenat izlječenja je mnogo viši nego je to bilo ranije.
Ajla Nizić, jedan od pokretača ove akcije se i sama borila s ovom opakom bolešću, a 20. decembra 2014. godine je u Općini Hadžići promovirana njena knjiga pod nazivom “Moja nedovršena priča”.
Polovinu prihoda od svakog prodanog primjerka donirala je za izgradnju “Roditeljske kuće”, čiju će izgradnju podržati i načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović iznosom od 5.000 KM.
Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget