Finansijske kazne za igrače i članove Stručnog štaba FK Sarajevo!

0

Povodom loših sportskih rezultata prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo, ostvarenih tokom mjeseca marta, u periodu u kojem su zabilježena dva poraza, jedan neriješen rezultat i jedna uknjižena pobjeda, uz eliminaciju iz Kupa Bosne i Hercegovine, predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo, gospodin Edis Kusturica, sazvao je vanrednu sjednicu Upravnog odbora FK Sarajevo, koja je održana u nedjelju, 22.3.2015. godine, a na kojoj su prisustvovali: predsjednik i podpredsjednik Skupštine FK Sarajevo, Maid Delić i Avdo Salihbegović, podpredsjednik kluba i tehnički direktor, Elvir Kantardžić, članovi Upravnog odbora, Hajrudin Kapetanović, Mersad Mahić, Emir Salihović, kao i generalni direktor, Dino Selimović, generalni sekretar, Mirza Hadžić, sportski direktor Abdulah Ibraković i šef stručnog štaba, Meho Kodro.

Uzevši u obzir da su pobjede i porazi sastavni dio fudbala i sporta općenito, Upravni odbor FK Sarajevo je stava da se do tih pobjeda i poraza može doći na više načina i to bespoštednom borbom za svaku loptu, svaki pas, borbom za svog saigrača, fer i korektnom igrom na terenu; to jeste, onim što je nedostajalo našim igračima u proteklih nekoliko utakmica i zbog čega smo najviše i razočarani. Obaveza je, kako moralna, tako i sportska, da profesionalni igrači, ulože krajnje napore kako bi ostvarili zacrtane sportske ciljeve Kluba, te da dostojno i reprezentativno prezentuju Klub van zelenog terena.

S toga, na vanrednoj sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, odlučeno je da igrači prvog tima, te članovi Stručnog štaba, zbog loših sportskih rezultata ostvarenih u mjesecu martu, te prikazanog zalaganja, koje nije dostojno Fudbalskom kluba Sarajevo, snose drastične finansijske kazne u skladu sa važećim aktima i pravilnicima Kluba.

Također, Upravni odbor istakao je punu i apsolutnu podršku Šefu stručnog štaba FK Sarajevo, Mehi Kodri, u nastavku započetih procesa razvoja prvog tima Bordo Kluba.

Članovi Upravnog odbora FK Sarajevo podsjećaju sve uposlenike, igrače, trenere i saradnike, na postojanje internih akata Kluba, a posebno kodeksa ponašanja na terenu i van njega, te da se isti moraju primjenjivati i poštovati ili će u protivnom slijediti sankcije.

Svjesni da je kreirana prevelika medijska pažnja prema FK Sarajevo, Upravni odbor donio je odluku da svi medijski istupi od strane sportskog dijela kluba, koja se odnosi na sve trenere svih kategorija, sve igrače svih kategorija, Sportskog direktora, te Šefa stručnog štaba, budu ograničeni na zvanične press konferencije, komentare prije, tokom i nakon zvaničnih utkamica Kluba, te tokom druženja sa novinarima u za to predviđenim terminima.

Također, svjesni da naši navijači i simpatizeri imaju pravo da budu razočarani i ljuti zbog (ne)postignutih rezultata prvog tima FK Sarajevo, pozivamo i apelujemo na sve one koji su odani i vjerni našem Klubu, a takvih je većina, da ekipi i Klubu zajedno obezbjedimo potrebni mir i da se zajedničkim snagama vratimo na pobjednički kolosijek, te zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve.

FK Sarajevo je institucionalno stabilan sportski kolektiv, koji posluje i funkcioniše prema određenom sistemu odgovornosti i pravila, te nećemo dozvoliti bilo kakav oblik destabilizacije od strane „dušebrižnika“ i „dobronamjernika“. Svi su imali priliku kroz investiciono orijentisani Statut Kluba uložiti finansijska sredstva i za sebe obezbjediti pravo glasa i odlučivanja, a to nisu učinili tada, već sada na raznorazne načine pokušavaju nastaviti sa udarima na pojedince unutar Kluba i kolektiv kao cjelinu.

(www.fcsarajevo.ba)

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget