FILIPOVIĆ-GONZAGA:Cro Cop se vraća u UFC željan osvete Gonzagi za 2008.

0

Mirko Filipović se večeras vraća u kavez. U poljskom Krakowu održava se UFC Fight Night 64, u sklopu koje će se Cro Cop boriti protiv opasnog Brazilca. Oba borca visoka su 188 centimetara, a sa svojih 105,2 kg na službenom vaganju, Filipović je 10 kilograma lakši od večerašnjeg protivnika, s kojim se borio 2007. i izgubio nokautom i to ‘svojim oružjem’, high-kickom u prvoj rundi, čega se i danas vrlo dobro, ali ne baš rado sjeća.

- Sjećam se svih svojih borbi, a ova je definitivno negdje pri samome vrhu. Izgubio sam i nema puno priče. Svašta se može dogoditi u MMA borbi, pogotovo u teškoj kategoriji. Jedan udarac može sve promijeniti. Neću reći da sam podcijenio Gonzagu u toj borbi, ali sam definitivno podcijenio kavez. Nisam obraćao pažnju na laktove, a pogodio me barem deset puta laktovima u glavu. Baš zbog svih tih udaraca laktovima nisam ni vidio udarac koji me nokautirao. Kad je sudac prekinuo borbu vidio sam tri protivnika, rekao je Filipović.

Mirko Filipović sada ima 40 godina, a Gonzaga 35.

- Naravno da se smatram favoritom i naravno da vjerujem da ga mogu pobijediti. Sada imam puno više iskustva s borbama u kavezu. Prije nisam toliko trenirao u kavezu i trenirao s laktovima, a i moja izdržljivost će sada biti još i bolja nego što je to bila u našoj prošloj borbi. Nije nevažno spomenuti da sam osam godina stariji, ali i on je, poručio je Cro Cop pred svoj drugi povratak u UFC. Dio te organizacije bio je 2007. i 2009.

Gabriel Gonzaga je optimistično najavio ovaj meč, ali ga ipak ne vidi kao revanš, zbog godina koje su prošle od prve borbe.

- Borili smo se prije osam godina. Razmislite koliko se sport promijenio od tada, većina boraca više nisu tu. Mnogo smo se promijenili od onda. Ni Mirko ni ja nismo isti kao prije. Ovo će biti drukčija borba te je zbog toga ne smatram revanšom. Ovo je novi meč. To je bila savršena borba. Nisam napravio niti jednu pogrešku. Mirko jest i to je skupo platio. Sjećam se da sam bio mlad, sve je bilo novo i pobijedio sam. Ne mogu ponoviti smrtonosni nokaut s kojim sam nokautirao Mirka. Neću pokušati nokautirati ga high kickom, već pobijediti. Ako pobijedim, to može biti na nogama, a može i u parteru. Gdje god završimo, bit ću spreman, rekao je Gonzaga, uvjeren kako će na kraju slaviti.

- Mirko neće pobijediti. Još uvijek je opasan i dobar borac koji ima snažne udarce. Nokautirao je nekoga u svom posljednjem meču. Moram se pametno boriti kako bih pobijedio. Još uvijek želim osvojiti naslov prvaka. Treba mi ova pobjeda kako bih to postigao, rekao je Brazilac.

Uvodni dio priredbe počinje u 17:45 i na rasporedu je sedam borbi. Glavni dio kreće od 21:00h, a borba izmežu Gonzage i Filipovića je, naravno, posljednja borba večeri.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget