Farma nije zabranjena, rijalitiji ubuduće samo poslije 23 sata

0

Radiodifuzna agencija (RDA) nije usvojila zahtjev za zabranu emitovanja rijalitija Farma koji je podnijelo Osnovno tužilaštvo u Mladenovcu, ali je najavila obavezujuće uputstvo prema kome će rijalitiji, najverovatnije već od iduće sedmice, moći da se emituju samo poslije 23 sata.

 

“Nismo usvojili zahtjev tužioca, jer se pozvao na stari zakon koji više ne važi, ali smo danas izdali preporuku emiterima da rijalitije emituju poslije 23 časa”, rekao je član RDA Goran Karadžić.

Prema njegovim riječima, RDA će sutra podneti Ministarstvu kulture i informisanja, radi saglasnosti, tekst obavezujućeg uputstva prema kome emiteri neće moći da puštaju rijaliti programe pre 23 sata. Karadžić očekuje da bi uputstvo moglo da se primjeni već sredinom iduće sedmice.

Javni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mladenovcu podnio je RDA zahtjev za zabranu emitovanja Farme, jer se taj rijaliti snima na području mladenovačkog tužilaštva, a u toku rijalitija bilo je više incidenata. Mediji su prenijeli da je protiv jednog od učesnika Farme, Kristijana Golubovića, podnijeta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja u toku realizacije tog programa.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget