Evropski judo kup “Sarajevo Open 2015” ovog vikenda na Ilidži

0

Deseti Evropski judo kup “Sarajevo Open 2015” – Top ranking bit će održan ovog vikenda u KSC Ilidža.

Očekuje se nastup oko 300 takmičara i takmčarki iz 23 zemlje, među kojima su i nosioci olimpijskih, svjetskih i evropskih medalja iz judo velesila kao što su Francuska, Njemačka, Rusija, Italija, Mađarska.

Kada su u pitanju bh. takmičari, pravo nastupa imat će svi državni prvaci i nosioci medalja, a najviše se očekuje od Larise Cerić i Aleksandre Samardžić koje brane zlatna odličja te Haruna Sadikovića.

Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić u prethodne dvije godine osvajala je zlato na Evropskom kupu u Sarajevu i vjeruje da treći put zaredom može doći do najsjajnijeg odličja.

Očekujem jaku konkurenciju kao i svake godine, ali vjerujem da ćemo opravdati ulogu favorita. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja, dobro smo se pripremili i mislim da ne bismo trebali imati problema – kazao je Cerić.

Alekasandra Samardžić izjavila je da će dati sve od sebe da odbrani titulu.

– To se od mene očekuje tako da imam malu tremu. Međutim, nadam se da ću ostvariti cilj – kazala je Samardžić.

Jedan od najboljih superteškaša u regiji Harun Sadiković treći put će nastupiti na Sarajevo Openu i cilj mu je da prvi put stane na pobjedničko postolje.

– Nadam se da ću iz trećeg pokušaja uspjeti doći na postolje – kazao je Sadiković.

Selektor bh. džudista Branislav Crnogorac istakao je da i na ovom takmičenju očekuje od bh. džudista dobre mečeve i medalje. Podsjetio je na velike uspjehe reprezentativaca BiH u protekloj godini.

– U prošloj godini osvojili smo šest evropskih i jednu olimpijsku medalju, što je uspjeh kojim se može pohvaliti rijetko koji savez u BiH. U ovoj godini glavni nam je cilj da osvojimo što veći broj bodova za olimpijske igre u Rio de Janeiru. Cerić je trenutno u olimpijskoj normi koju treba da održi na ovakvim takmičenjima – kazao je Crnogorac.

Dvodnevno takmičenje počinje u subotu u 10 sati eliminacijskim borbama u lakšim kategorijama (do 73 kg), dok su u nedjelju borbe u težim kategorijama. Svečano otvaranje je u subotu u 16 sati.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget