Evo šta se desi kad spojite mladog voajera i nezavisnu raspuštenicu

0

U ovoj neobuzdanoj satiri na račun urbanog života, sukoba među generacijama i rata među polovima, bestseler pisac Rju Murakami upoznaje nas sa šestoricom mladih gubitnika koje zanimaju samo alkohol, voajerisanje i karaoke. Nasuprot njima je neobična grupa dama, one su razvedene, nezavisne i žestoke, apsolutno riješene da ne trpe ničije maltretiranje

Mračna, satirična priča o generacijskom jazu u japanskom društvu “Karaoke strave” Rjua Murakamija.

Svi koji pamte sjajnu ekranizaciju Takašija Mikea iz 1999. godine Murakamijevog romana “Audicija” znaju o kakvom majstoru kombinacije ulične kulture i mange je riječ.
U ovoj neobuzdanoj satiri na račun urbanog života, sukoba među generacijama i rata među polovima, bestseler pisac Rju Murakami upoznaje nas sa šestoricom mladih gubitnika koje zanimaju samo alkohol, voajerisanje i karaoke. Nasuprot njima je neobična grupa dama, one su razvedene, nezavisne i žestoke,apsolutno riješene da ne trpe ničije maltretiranje.
Vođen neobjašnjivim porivom, jedan od mladića spontano napada i ubija jednu od žena što dovodi do žestokog, strateški precizno razrađenog rata između dvije grupe. Najbolje od svega je to što se svi oni, pošto su konačno pronašli nekakvu svrhu postojanja, provode kao nikad u životu. Ko je mogao da zna da će planiranje osvete biti toliko zabavno? Murakami ovaj sukob pretvara u eksplozivnu i urnebesnu meditaciju o savremenom životu.
Pripadnik najužeg vrha japanske savremene književnosti, autor niza nagrađivanih bestselera, Rju Murakami je od strane kritike prozvan “Maradonom japanske literarne scene” i “renesansnim čovjekom za postmoderno doba”.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget