EURO 2016: Mešini Zmajevi protiv Andore

0

Fudbalska reprezentacija BiH igra večeras petu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Utakmica počinje u 20:45 po srednjevrpopskom vremenu na Nacionalnom stadionu u Andori, koji ima 4.000 sjedećih mjesta. Prema informacijama iz medija, među građanima Andore ne vlada veliki interes za ovu utakmicu, ali će Zmajevi imati podršku oko 1.000 navijača.

Iz dosadašnje četiri kvalifikacione utakmice Zmajevi su upisali dva remija i dva poraza. Selektoru Mehmedu Baždareviću će ovo biti debitantska utakmica na klupi Zmajeva.  Bosna i Hercegovina je apsilutni favorit u ovom meču i sve osim pobjede bilo bi ogromno i ne baš prijatno iznenađenje.

Na sinoćnoj konferenciji za novinare, Baždarević je rekao: „Što se tiče utakmice nepoznanica nije bilo. Od početka nam je bilo važno da imamo 23-24 igrača spremna. Jedina nepoznanica je bio Sejo (Salihović) koji ima povredu lakše prirode i učinićemo sve da ga osposobimo za narednu utakmicu.  Sastav ćemo  dati sutra, važno je da su svi spremni,  zdravi i da daju svoj maksimum.“

Jedno od pitanja se odnosilo na moguću formaciju, te na sam teren, na šta je selektor odgovorio: „Vjerovato ćemo igrati sa dva napadača. Što se tiče terena nisu optimalni uslovi, ni oni koje bi željeli  i mi i reprezentacija Andore, ali je najvažnije šta ćemo mi pokazati na tom terenu. Uslovi nisu idealni, ni optimalni ni za jednu ekipu, na nama je da damo sve, znamo što smo ovdje da je utakmica važna, pogotovo bodovi“.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget