EGIPAT:Poginuo policajac, sedam osoba ranjeno

0

Islamistički militanti izveli su u nedjelju napade u dva najveća egipatska grada, bombaški napad u Kairu i napad na crkvu u Aleksandriji, pri čemu je poginuo jedan policajac, a sedam osoba ranjeno, kazali su sigurnosni izvori.

U eksploziji bombe na mostu koji vodi do kairske četvrti Zamalek, gdje se nalaze brojne ambasade, poginuo je jedan policajac, saopštilo je Ministarstvo unutarnjih poslova. Još dva policajca i jedan civil su povrijeđeni.

U Aleksandriji, militanti su iz mini autobusa pucali na crkvu Anđela Rafaela, ranivši jednog policajca i tri civila, doznaje se iz sigurnosnih izvora.

Većina napada militanata inače se događa na poluotoku Sinaj, udaljenom ali strateški važnom području koje graniči s Pojasom Gaze, Izraelom i Sueskim kanalom. Manji napadi postali su međutim sve učestaliji u Kairu i drugim gradovima.

U odvojenom incidentu, vođa militantne grupe Ajnad Misr ubijen je u nedjelju ujutro u Gizi u sukobu sa snagama sigurnosti. Hammam Mohamed Ahmed Attia organizovao je 26 napada na policiju i vojnike na području Kaira, saopštilo je ministarstvo.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget