Dvije djevojčice poginule u zemljotresu u Nepalu

0

Dvije djevojčice poginule su u zemljotresu jačine 7,9 Rihtera, koji je danas pogodio Nepal i djelove sjeverne Indije, saopštile su vlasti obje zemlje.

Petnaestogodišnja djevojčica poginula je na sjeveru Indije kada se srušio zid njene kuće u selu blizu granice sa Nepalom, a druga djevojčica je nastradala kada je na nju pala statua u gradu blizu glavnog nepalskog grada Katmandua.

Rojters navodi da u bolnice Katmandua stižu građani sa prelomima. Očevici tvrde da se u tom gradu srušilo nekoliko zgrada.

Ministar informisanja Nepala Minendra Ridžaj rekao je da ima izvještaja o materijalnoj šteti u Katmanduu i okolini, i da su spasilačke ekipe na terenu. Nacionalni radio poziva građane da sačuvaju prisebnost i da ostanu napolju jer se strahuje od mogućih naknadnih potresa.

Potresi su se osetili i u Nju Delhiju i drugim gradovima na sjeveru Indije, a zemljotres su osjetili i stanovnici grada Lahorea u Pakistanu. Snažnij potresi osjetili su se u Delhiju, Kolkati, Laknau, Džaipuri i Renči na sjeveru Indije.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget