DRAMA U TURSKOJ: Zarobljen tužilac

0

Pripadnici ljevičarskog “Revolucionarnog narodno-oslobodilačkog fronta” zarobili su tužioca Mehmeta Selima Kiraza u istanbulskoj sudnici. Prema posljednjim podacima, nekoliko hitaca je ispaljeno unutar sudnice, ali se još uvijek ne zna da li je neko stradao.

Smatra se da je razlog za ovaj incident povezan sa slučajem ubistva Berkina Elvana, za koji su prvobitno optuženi pripadnici policije. Slučaj je vodio tužilac Kiraz.

 CBbBghdUUAAl63c U međuvremenu, otmičari su na Tviteru objavili fotografiju tužioca i  maskiranog napadača  koji drži uperen pištolj u njega. U pozadini se nalazi zastava pomenutog “Revolucionarnog narodno-oslobodilačkog fronta”.

Prema navodima sajta halkinsesi.tv, koji je blizak pomenutoj organizaciji, otmičari su vlastima dali rok do 15:36 časova da ispune njihove zahtjeve, a to su da policijski službenici uživo u televizijskom prenosu priznaju ubistvo Berkina Elvana, zatim suđenje krivcima na “narodnom sudu”, kao i oslobađajuću presudu za sve uhapšene u maršu solidarnosti za Elvana.

Policija je opkolila kancelariju tužioca koja se nalazi na šestom spratu sudnice u Istanbulu, a specijalci su zatvorili sve prilaze i izlaze iz zgrade.

Berkin Elvan je preminuo 11. marta 2014., 269 dana nakon što je pao u komu kada ga je pogodio suzavac koji je ispalila policija tokom antivladinih protesta 2013. Mladić nije učestvovao u demonstracijama, već je samo izašao do prodavnice kako bi kupio hljeb. Imao je 15 godina.

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget