Davila muža jer nije dobila poklon

0

Japanska policija je ispitala 43-ogodišnju ženu koja je pokušala da zadavi supruga jer joj nije dao uzvratni poklon za Dan zaljubljenih.

Od muškaraca u Japanu očekuje se da daju poklone partnerkama 14. marta, koji je poznat i kao Bijeli dan, kao uzvratni poklon za čokolade i druge sitnice koje dobijaju 14. februara na Dan zaljubljenih.

Pošto ju je, kako se čini, 31-ogodišnji suprug zaboravio, Mie Nišijama je pokušala da ga udavi kravatom, piše 021.

Nišijama je uhapšena u svom domu u gradu Sakai na zapadu zemlje nakon što je njen suprug pozvao policiju. Žena ga je optužila da je vara.

“A nije mi ni dao uzvratni poklon za Dan zaljubljenih. Bila sam ljuta i davila sam ga”, navodno je Nišijama priznala policiji.

Ona je pojasnila da nije željela da ubije supruga, rekao je jedan policijski zvaničnik, ali je svejedno uhapšena zbog sumnje na pokušaj ubistva.

Zapadnjački običaj za Dan zaljubljenih modifikovan je kada je došao u Japan i postao “jednosmjerna ulica” u kojoj su žene te koje poklanjanju čokoladice muškarcima u svom životu, od kolega i šefova do partnera.

Vješti trgovci ustanovili su potom Bijeli dan kao priliku za muškarce da vrate poklone obasipajući svoje drage svime, od kolača do nakita.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget