Dani odbrane Ilidža: Memorijalni turnir veterana u streljaštvu

0

U povodu 22. aprila u prostorijama Streljačkog kluba “Ilidža” organiziran je turnir u streljaštvu. Domaćin turnira je 3. Mtb. udruženja 4. Viteške motorizovane brigade. Učešće su uzele sve podružnice ove brigade kao i gosti iz Udruženja boraca „Crni labudovi”.

Dana 22. aprila neposredno nakon osnivanja Armije RBiH, jedinice sa područja Opštine Ilidža (Parioska Liga, TO, i jedinice MUP) izvele su prvu borbenu akciju na okupiranu teritoriju na Ilidži, i time pokazali da neće šutke pasti i da će se agresor suočavati sa žestokim otporom hrabrih domoljuba i oslobodioca. Zbog važnosti 22. aprila uz 3. Bataljon kao svoj, ovaj dan obilježava i mjesna zajednica Sokolović-Kolonija kao i Ratna bolnica “Ćamil Marić”.

Uz niz manifesticaja koje se provode na Ilidži povodom ovog datuma ovaj turnir je prilika da se veterani 4. Viteške brigade okupe druže i pokažu da nisu zaboravili neki i svoju prvu ljubav u životu pušku. Iako je rezultat u ovakvim druženjima u drugom planu, postignuti su zavidni rezultati, prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojili su pripadnici «Butmirskog bataljona», drugo mjesto «Crni Labudovi» a treće mjesto ekipa «Hrasničkog bataljona».

Turnir je memorijalnog karaktera i prerasta u tradicionalni.

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget