Danas privremene obustave saobraćaja zbog biciklističke trke

0

Prema podacima prikupljenim u informativnom centru, saobraćaj se na većini puteva u BiH odvija nesmetano uz umjeren promet vozila.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke trke Grand Prix Sarajevo danas u vremenu od 10:40 sati do 14:30 sati, dolazit će do povremenih obustava saobraćaja na relaciji Lukavica-Vogošća-Visoko-Kakanj-Lašva-Busovača-Kiseljak-Sarajevo.

Saobraćaj će se obustavljati etapno (za vrijeme prolaska učesnika trke). Posebno napominjemo da će se osim ulicama u gradu, kolona kretati i autoputem A-1 na dionici Sarajevo sjever-Visoko, magistralnim putevima M-5, M-17 i M-18, kao i regionalnim putem R-445 na području Sarajeva. Vozače molimo da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena na M-18 Semizovac-Srednje, svakog dana u vremenu od 06:00 do 20 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Danas u vremenu od 16 do 17 sati, saobraćaj će zbog održavanja vjerske manifestacije “Dani Ajvatovice” na raskrsnici M-5 i M-16 u Donjem Vakufu biti potpuno obustavljen. Također, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području SBK.

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget