Da li mislite da imate pogrešnu frizuru?

0

Da bi kosa bila u skladu s licem, a promjena uspješna, važno ju je uskladiti s oblikom lica. Zvuči na prvu nevjerovatno, no ovo su trikovi kojima se služe svjetski poznati frizeri.

O čemu je riječ? Ukratko…

Imate li srcoliki oblik lica najprirodnije (i najseksepilnije) ćete izgledati s plavom bojom kose. Želite li biti tamnija, nosite svijetlosmeđu ili svijetlonarandžastu boju kose. Volite li promjene na kosi, nosite ombre pramenove koji će savršeno odgovarati vašem obliku lica.

Ženama ovalnog oblika lica pristaje jednolično obojena kosa bez pramenova koji optički mogu produljiti ovaj oblik lica. Prilikom odabira boje, birajte prirodne boje – ne crnu i ne platinasto plavu koje će dodatno izduljiti ionako duguljasto lice. Idealne su boje za ovaj oblik lica srednje kestenjasta, medeno plava i narandžasta boja.

Imate li četvrtasti oblik lica, djelovat ćete punije nego što jeste. Upravo zato optički suzite oblik lica tamnijom bojom kose – pristaje vam tamnosmeđa, tamnocrvena i crna. Volite li svjetliju boju kose, ‘prošarajte’ je pramenovima koji trebaju biti tamniji uz čelo i lice.

Okrugli oblik lica, u startu će izgledati duguljastije nosite li šiške. Boja kose neka bude tamnija, a osvježiti je možete pramenovima koji su svjetliji na gornjem dijelu kose, a tamniji na donjem!

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget