Čedomorstvo u Vitezu: Beba ugušena, živjela samo 12 sati!

0

Žensko novorođenče, čije je mrtvo tijelo otkriveno u subotu u napuštenom kamenolomu u mjestu Veliki Mošunj, u opštini Vitez, nije živjelo više od 12 sati, pokazala je obdukcija koju je naložio tužilac.

Rusmir Prohan, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona, kazao  je  kako je obdukcijom utvrđeno da je dijete rođeno živo te kako je smrt nastupila gušenjem. Za roditeljima koji su počinili ovo gnusno djelo, koje je šokiralo cijelu zemlju, i dalje se traga.

“Intenzivno se radi na utvrđivanju identiteta počinilaca i zasad nemamo nikakvih novih detalja”, kazao je Prohan.

Policija aktivno istražuje po školama, ambulantama, bolnicama i drugim ustanovama u Vitezu kako bi došla do bilo kakve korisne informacije koja bi ih odvela do počinioca. Pomoć onih koji znaju bilo šta u vezi s ovim čedomorstvom dobro bi došla policiji pa ona apeluje na sve koji bilo šta znaju da se jave.

Podsjećamo, u subotu, oko 13 časova, bebu je slučajno pronašao čovjek koji je prikupljao sekundarne sirovine, a koji je odmah nakon toga obavijestio policiju, da bi dežurni tužilac odmah naredio obdukciju. Istragom je utvrđeno kako je beba bačena u noći sa petka na subotu, a bila je ostavljena u torbi i umotana u ćebe.

Tijelo je sasvim slučano pronađeno, jer je provalija u koju je bačeno duboka, a nalazi se najmanje pola kilometra od najbližih kuća i često se koristi kao divlja deponija.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget