Časna sestra iglom ubola dječaka u ruku da bi osjetio Isusove patnje

0

U želji da učenicima dočara kroz kakve je muke Isus prošao dok su ga postavljali na krst, časna sestra iz Slovačke probola je iglom ruku jednog od njih.

Sestra ne priznaje krivicu i kaže da se dječak sam uboo, a da je ona samo pozvala učenike da osjete Kristovu bol. Sestra Ludovita (30) držala je čas vjeronauke u školi u Kisuckom Novom Mestu u Slovačkoj kada je pred razred izvela učenika Adama Celka (7). Iz torbe je izvadila iglu i zabila je u dječakovu ruku pred cijelim odjeljenjem. Tom prilikom mu je rekla da je tako patio Isus i da će tako patiti i on ako ne bude bio dobar.

– Kada je Adam došao kući, imao je ranu na ruci. Pitala sam ga šta se desilo i šokirala se kad mi je ispričao šta je časna sestra uradila. Ne znam kako je to moglo da joj padne na pamet. A pošto se Uskrs približavao, zabrinula sam se da ne uradi nešto još luđe – da razapne nekog od njih i zakuca ih za krst – kaže Helena, dječakova majka.

U školi u kojoj se dogodio ovaj nemili događaj kažu da ne podržavaju ovakve metode podučavanja.

– Kada sam stupio u kontakt sa časnom sestrom, rekla mi je da je djeci predavala o Isusu Kristu i ličnom grijehu. Objasnila mi je da su deca bila pozvana da svojevoljno osjete blag bol kako bi bili sposobni za empatiju. Kako kaže, ona je pozvala đake da se ubodu, ali ih nije prisiljavala na to. Ona tvrdi da nije ubola dečaka, nego da je on to uradio sam. Ali štagod da se desilo, takvo ponašanje nije prikladno i neće se tolerisati u ovoj školi – izjavio je jedan od radnika u školi.

Sestra tokom čijeg časa je došlo do ovog incidenta neće više raditi u školi, a lokalni sveštenik se zarekao da će detaljno da ispita ovaj slučaj.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget