Blic.rs: VUČIĆ O NAPADU Grupa navijača iz Srbije započela je incident

0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti posle vanredne sednice vlade koja je sazvana nakon incidenta u Srebrenici.

“Vodio sam delegaciju naše zemlje na pomen nevino stradalim žrtvama u Srebrenici, zamoljen sam od domaćina da ne govorim na tom skupu, poštovao sam, bio pristojno, čak i srdačno dočekan od porodice žrtava, od majki ubijenih, od gospodina Durakovića. Sve vreme smo se trudili i ponašali smo se dostohjanstveno, odgovorno i predstavljali svoju zemlju onako kako bih voleo da smo je uvek predstavljali”, rekao je Vučić u obraćanju javnosti na konferenciji za štampu.

 

“Kada sam dolazio bilo je nekoliko pogrda, ali nije bilo problema. Kada smo izlazili iz prostora, grupa navijača jednog fudbalskog kluba iz Srbije počela da uzvikuje organizovano pogrde, a kada sam položio cvet, sa svih strana su krenuli uzvici”, rekao je Vučić, dodavši da navijačka grupa iz Srbije nije direktno učestvovala u napadu.

 

Vučič je dodao da njegova ruka prema bošnjačkom narodu ostaje ispružena, i da će nastaviti sa takvom politikom.

 

“To je bio organizovani napad, i treba da se stidi onaj koji je nastavljajući prenos pozivao na nastavak linča. Pozivam Srbe i sve ostale građane Srbije da ponosno i uzdignuta čela, onako kako sam i ja danas koračao odajući počast da nikada nigde ne pokažu mržnju prema našim komšijama i prijateljima Bošnjacima, da niko ne digne ruku na njih jer sa njima moramo da živimo zajedno u budućnosti, i oni će tu ruku prihvatiti”, rekao je Vučić dodavši da je “dosta bilo mržnje i besa”.

 

“Komšije i prijatelji Bošnjaci pružam vam ruku, a ne brinite za budale koje su ovo izazvle, takvih ima svuda”, poručio je Vučić i dodao da su grupe koje su ga napale povredile majke i porodice žrtava.

 

Na pitanje da li se slaže da je u pitanju pokušaj atentata Vučić je odgovorio da “nije mislio da su hteli da ga vode na ručak ili večeru”.

 

Na pitanje da li misli da je prekršio bezbednosne protokole, Vučić je odgovorio:

 

“Da, mislim da sam prekršio, ali da nisam, onda biste pitali što nisam otišao. I da sam izgubio glavu ja bih bio kriv.”

 

Podsetimo, premijer Srbije Aleksandar Vučić na komemoraciji u Srebrenici pogođen je kamenom u lice i tom prilikom lakše je povređen. Vučić i ljudi iz njegove pratnje su evakuisani su odmah nakon napada.

 

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije su osudili napad na premijera, nazvavši ga pokušajem atentata.

 

(tekst prenesen u cjelosti, blic.rs)

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget