Blatter: ‘Nadam se da ćemo iskorijeniti sve nezakonite radnje iz nogometa’

0

ZUERICH – Nakon što je u srijedu buknula afera koja sumnjiči niz visokih dužnosnika Fife za umiješanost u korupciju, predsjednik Sepp Blatter saopštio je da je odlučan u namjeri da iskorijeni sve nezakonite radnje iz nogometa.

“Pozdravljamo istragu američkih i švicarskih vlasti i nadamo se da će nam to pomoći da usvojimo mjere koje će iskorijeniti sve nezakonite radnje iz nogometa. Također, Etički odbor Fife privremeno je suspendovao sve one koji su povezani sa ovom aferom”, priopćio je u srijedu Blatter.

Švicarska policija je u srijedu ujutro na zahtjev američkih vlasti privela niz visokih dužnosnika Fife u hotelu u Zurichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju, mito i pranje novca u iznosu većem od 100 miliona dolara.

“Ovo je teško vrijeme za nogomet, navijače te Fifu. Za ovakve prevare nema mjesta u nogometu i oni koji su u to uključeni bit će izbačeni iz nogometa. Današnja akcija koju je proveo ured Glavnog tužitelja Švicarske pokrenuta je kada je Fifa krajem prošle godine predala dokumente švicarskim vlastima. Fifa će nastaviti sarađivati sa odgovornim vlastima, ali i unutar same Fifine organizacije da se iskorijene ovakve radnje, te da povratimo vaše povjerenje i osiguramo da u nogometu više ne bude nezakonitih radnji”, ističe Blatter, koji se nalazi na čelu krovne svjetske nogometne organizacije od 1998. godine, te je glavni favorit za novi mandat na izborima koji bi se trebali održati u petak.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget