Baždarević odredio sastav za večeras

0

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine odlučio se za sastav koji će istrčati večeras od prvog minuta na Nacionalnom stadionu, ovdje, u Andori u utakmici petog kola kvalifikacija za EURO 2016, saznaje reporter Anadolu Agency (AA).

Bosna i Hercegovina će meč početi, kako je i očekivano, ofanzivno s dva napadača, kapitenom Edinom Džekom i Vedadom Ibiševićem.

Prema posljednjim informacijama, na golu će biti Asmir Begović, a stoperi će biti Emir Spahić i najvjerovatnije Ognjen Vranješ, koji u prednosti nad Erminom Bičakčićem. Na lijevom boku nastupit će Ervin Zukanović, a na kontra strani  bit će Mensur Mujdža, fudbaler Freiburga.

Mjesto zadnjeg veznog Baždarević je “rezervisao” za Evertonovog Muhameda Bešića, a kao vezni-ofanzivni igrat će Miralem Pjanić. Na lijevoj strani u veznom redu ordinirat će Senad Lulić iz Lazija, dok će Istanbulov Edin Višća biti ne desnom boku ispred Mujdže.

Utakmica Andora – BiH igra se na Nacionalnom stadionu u Andori večeras od 20:45 sati. BiH protiv autsajdera u grupi „B“ mora pobijediti kako bi produžila nadu u plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo „Francuska 2016“.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget