Bandić ostaje bez dva miliona eura kaucije

0

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ostaje u pritvoru i ostaje bez dva miliona eura kaucije koju je bio položio za odbranu sa slobode, pošto je zagrebački sud danas objavio da je odbijena žalba njegove odbrane.

To je rekordan iznos kaucije u gotovini u Hrvatskoj, a uplaćen je u novembru prošle godine kada je Bandić, optužen za korupciju od 2,7 miliona eura, pušten iz jednomesečnog pritvora. Po presudi Vanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, novac od kaucije biće uplaćen u državni budžet.

Bandić koji je na čelu Zagreba 12 godina, ponovo je pritvoren 10. marta, jer je istražni sudija prihvatio tvrdnje Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) da je prekršio uslove određene za odbranu sa slobode podstičući svedoke na davanje lažnog iskaza, falsifikovao je službene isprave i sprječavao dokazivanje.

Gradonačelnik Zagreba osumnjičen je zajedno s još 15 osoba, uglavnom iz Gradske uprave, za više koruptivnih krivičnih dela u kojima je naveden kao veza između svih osumnjičenih.

Ukupna šteta za grad i državni budžet procijenjena je na oko 20 miliona kuna (2,7 miliona eura).

Posljednji put je za gradonačelnika izabran na izborima 2013. godine.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget