Azorska ostrva su dobro čuvana tajna Atlantskog okeana

0

 

Azorska ostrva sačinjena su od devet malih ostrva, a nalaze se na udaljenosti od oko 1.200 km od portugalske obale. Mnogi kažu da su ostrva “dobro čuvana tajna usred Atlantskog okeana”.

Posjetioci ovih ostrva mogu da uživaju u dugim, pješčanim plažama, prozirno plavoj vodi, a ono što je zanimljivo je da se na ostrvu nalaze vulkanske pećine i vodopadi. UNESCO je 2009. godine saopštio da se Rezervat biosfere na Azorskim ostrvima besprijekorno održava, što je već dovoljan razlog da se ostrva nazovu rajem na zemlji.

Uobičajena dešavanja na Azorskim ostrvima su ronjenje, penjanje do vulkana, posmatranje kitova… Gosti takođe mogu da obiđu i drevne ribarske gradove, posjete kuće i crkve iz 15. vijeka.

Jedno od ostrva, Graciosa, karakteristično je po podzemnom jezeru. Neka od devet ostrva dobila su nazive po karakterističnim prirodnim ljepotama, pa se jedno naziva “Mountain island” (Ostrvo planina), drugo “Flower island” (Ostrvo cvijeća).

Uprkos prirodnim ljepotama Azorskih ostrva, ona nisu pretjerano popularna među turistima zbog nedostatka direktnih letova do ove destinacije, a vjerovatno i zbog toga što većina voli da posjećuje malo urbanija mjesta.

Azorska ostrva imaju svoju aviokompaniju koja se naziva SATA, a koja ima letove iz nekih evropskih gradova.

Pogledajte i video koji prikazuje ljepotu Azorskih ostrva.

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget