Bezbroj načina da nosite Marsalu, Pantone boju za 2015.

0

Ako vam je slučajno promakla vijest o IT boji za ovu 2015. godinu, koju već 14 godina za redom određuje kompanija Pantone, apsolutni autoritet u svijetu boja, evo malog podsjetnika. U pitanju je Marsala, odnosno boja koja najviše odgovara talogu vina, suptilnijoj nijansi snažne, bordo boje.

Bilo da ste među onima koje je ova vijest prilično obradovala, ili u taboru onih koji baš nešto i nisu oduševljeni, tvrdeći da je Marsala “mrtva boja” naspram ljubičaste Radiant Orchid koja je bila boja za 2014., moramo da konstatujemo da je Marsala nijansa koja  savršeno odgovara svima, i da je daleko od “mrtve”. Zapravo, u pitanju je prilično otmjena i raskošna nijansa koja će svako vaše izdanje učiniti atraktivnim.

Naravno, Marsalu ne morate da nosite od “glave do pete”, već dozirano prema svom ukusu. U vidu salonki ili torbe, a možda samo infinity šala ili ruža na usnama.

Za one koji su se zaljubili u pomenutu nijansu, haljine i kaputi, kao i čizme mogle bi da budu sjajan primjer. Isto tako nakit i to neki u vidu statement ogrlice može da bude sjajan prijedlog, pogotovo ako ste za opciju, manje je više.

Pogledajte galeriju, možda  vas inspirišemo  za vašu idealnu dozu Marsale!

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget